Men vad har man på sig då?

Jag har förstått att många undrar vad man ska ha för kläder vid en fotografering och om det spelar någon roll? Då vill jag börja med att säga att val av färger och kläder spelar stor roll då det gäller fotografering.

Här kommer lite tips:

 •  Gärna jordnära och neutrala färger
 •  Matcha gärna varandra men färgerna behöver inte vara samma.
 •  Gärna lager på lager
 • Accessoarer gör sig väldigt fint på bild.
 • Tänk lite tidlöst . Modeflugor försvinner men våra bilder består. Så du inte tänker “Men vad sjutton hade jag på mig?”
 • Uppklätt men ändå avslappnat
 • Gärna kläder som man kan röra sig i , iom att det även kan bli sittandes bilder
 • Ska ni sätta upp bilderna på väggen hemma? (Det hoppas jag) . Så tänk “Vad har jag för färger hemma?
 • Tänk på vad du har på fötterna. Ett par skrikiga sockor kan ta all uppmärksamhet.

Undvik gärna:

 • Tryck, då det tar bort fokus från dig
 • Undvik gärna även prickigt och randigt
 • Starka färger som neon och svarta kläder
 • Alltför stela och kontorsliknande kläder om vi fotograferar i naturen.

 

Men det viktiga är att du trivs i det du har på dig. Annars kommer det återspegla sig i bilderna. Här nedan har jag en färgskala jag tycker väldigt mycket om, och som gör sig jättebra med den bildstil jag har.  Som här då jag fotograferade Ronja och hennes familj som bor på landet och har kor. Hon ville fotas i gummistövlar då de ingår i hennes liv på gården. Hur härligt är inte det?

 

Barn och mamma fotografering i kohage