Hur förberereder man sin 1-åring inför fotografering?

Har du en ett åring i familjen och funderar på att fotografera den milstolpen i barnets liv?

Här följer lite tips för att skapa de bästa förutsättningarna.

Mat

Vem är på topp då man är hungrig? Inte jag i allafall och inte små barn. Så innan fotograferingen är det bra att se till att den lilla har ätit .

Små barn är inte så uthålliga så efter 20-30 minuter behövs det lite energi.  Kan vara nåt litet bara som typ Smoothies. Och  man kan  köpa färdiga Klämmisar  om orken tryter lite, vilket den ofta gör som småbarnförälder.

Sömn

Barn har lite olika sovtider. Många sover lite på fm, andra på em och vissa barn behöver en liten lur ett par ggr per dag. Är barnet trött så blir fotograferingen inge bra, varken för barnet eller dig. Så planera in fotograferingen då du vet att barnet brukar vara piggt.

Lugna föräldrar

Ta det lugnt, stressa inte upp dig och barnet är lite på tvären. Barn känner av när vuxna är stressade. Jag är själv mamma till flera och jag är van att fotografera små barn. Det får ta den tid det tar och jag låter alltid barnet vänja sig vid mig lite innan vi börjar fotografera. Det kommer gå galant, jag lovar.

Friska

Är ditt barn inte friskt eller just varit sjuk så Boka om . De bästa bilderna får man om barnet mår bra och är piggt plus att fotograferingen ska vara en rolig stund. Jag har fri ombokning så tveka inte även om du sett fram emot den stunden.

barnfotografering i Västmanland