Din investering

leilas foto

Så roligt att du är intresserad av en fotografering hos mig.

Här kan du läsa lite om hur det går till och lite annan informaion. 

Hur går det till?

FÖRFRÅGAN: Skicka förfrågan så tidigt som möjligt, gärna 2 månader innan då jag har begränsat antal fotograferingar per månad. Men skulle du komma på tanken, kanske nån vecka innan så hör av dig ändå. Man ska alltid chansa 🙂 Så kanske det löser sig ändå. Jag svarar inom 48 timmar efter du skickat din förfrågan. Kom ihåg att en första kontakt inte är bindande, så tveka inte till att kontakta mig. 

BOKNING: När vi hittat en tid som passar bokar vi in den preliminärt. Vid bokning betalar du en bokningsavgift på 500 kr, för att garantera ditt datum,  som sedan dras av på slutfakturan. När den är betald så är du garanterad din bokning.  Direkt efter börjar jag planera din fotografering. När det är några dagar kvar hör jag av mig för att stämma av att alla mår bra och att du/ni känner er redo. Jag hör även av mig via sms samma morgon för att stämma av .  

Inom 14 dgr har du rätt att ångra din bokning och få full återbetalning, därefter är bokningen bindande. Du har alltid kostnadsfri ombokning vid sjukdom.

 FOTOPLATS:  Vi fotograferar på den plats vi kommit överens om. Kanske har du något smultron ställe du gärna vill bli fotograferad på eller så kommer jag med förslag. Jag är noga med plats då ljuset och bakgrund gör så mycket för slutresultatet, och kikar på platsen flera ggr och även kvällen före då naturen är i förändring hela tiden om vi kommit överens om en naturplats. 

FOTOGRAFERING: Jag kommer leda dig/er   igenom hela fotograferingen och är såklart lyhörd inför dina önskemål. Det kommer bli lite olika bilder.  och när vi lärt känna varandra lite så smyger jag närmare för lite detalj och närbilder. 

Jag vill att dina/era  bilder sen i urvalet ska vara lite varierande och då menar jag inte olika poser utan olika vinklar och  kompositionen. Det är nåt du/ni inte behöver tänka på utan jag leder er. 

Jag kommer ha med mig lite att sitta på och nåt att dricka så vi pausar när energin tryter lite. Fotograferingen kommer inte ta så lång tid utan när man har roligt så brukar tiden gå alldeles för fort 🙂

 

FAMILJ/BARNFOTOGRAFERING:  Är det barn med i bilden så får de lära känna mig lite först. Allt sker på barnens villkor. 

Som förälder är det viktigt att inte hyscha eller be barnen le. Jag kommer att tillsammans med dig/er få dom att le 🙂 . Fotograferingen ska vara en rolig upplevelse för er alla. Och de flesta barn har myror i brallan och det är helt ok. Jag kommer även att låta de känna och klämma på kameran om de är lite större så de ser att den svarta lådan inte är nåt farligt. 

Vill du/ni endast ha bilder på barnet/barnen så går det såklart jättebra. Det är helt upp till dig/er. 

 

BILDVISNING: Efter fotograferingen åker jag hem med guld på minneskorten i form av många hundra rawfiler. En tjuvkik kommer ca 2 dgr efter. Jag gallrar ur, raderar bilder där någon blinkar, är suddiga tex  och behåller de allra bästa som jag sedan redigerar noga i varma toner. Via din mail får du/ni  efter ca 14 dgr en länk till ditt/erat  alldeles egna webbgalleri. Där du/ni  sedan gör ditt/ert  urval. Jag kommer skicka mail som förklarar hur det går till. Här väljer man  väljer  förstoring mm. Jag har lite olika paket som du kan kika på här nedanför. 

LEVERANS: När  urvalet är gjort  skickas slutfakturan ut och då är bokningsavgiften avdragen. Fakturan ska vara betald innan leveransen sker och betalningsvillkoren är på 30 dgr. Leverans tiden på en förstoring kan variera. Dina bilder levereras både som skärmupplösta (För Internet) och högupplösta (för utskrift och förstoring. Alla bilder levereras även i svartvitt format. 

Du bokar via det formulär som finns längst ner på sidan eller kontaktar mig via kontaktformuläret.

Vid oväder som regn mm så bokar vi om till ett annat datum.

Skulle du/ni var sjuka eller jag så bokar vi om till annat datum.  Och med tanke på Corona så bokar vi även om vid minsta symptom på det för allas säkerhet. Gäller även mig som fotograf.

Absolut får dom det. Bra om jag får veta det då du bokar så jag kan planera därefter. 

Det är helt naturligt att vissa barn har myror i brallan 😍 och det är precis som det ska vara . Vi tar det i deras takt och jag lär känna dom  lite före fotograferingen.  Så tänk inte på det för det kan få motsatt effekt. Är mamma/pappa lugn så brukar de slappna av bättre. 

Klädsel är valfritt efter smak och tycke, det är viktigt för mig att ni känner er bekväma. Bra att  tänka på  att stora mönster kan bli rörigt i bilden. Klä er gärna i liknande toner för att få en fin harmoni i bilden. Toner som kameran gillar är dova färger. Beige, rosa, blå, grön. Men trivs du i svart då kör på det. Bekväma är det viktigaste

Ni betalar en bokningsavgift i samband med bokning på 25 % av totalbeloppet och det garanterar er tid.  Därefter betalar ni resterande belopp efter fotograferingen i samband med bildleverans. Betalningen sker mot faktura via Frilans finans som levereras till e-post. Betalningsvillkoren är vanligtvis 30 dagar.

Jag fotograferar i ett format som heter RAW för att behålla all fil information och RAW filer måste man ha speciellt program för att kunna se. Det betyder att jag måste framkalla bilderna i datorn (som negativen förr) göra lite små justeringar. Så bilderna leveras ca 1 till 2 veckor. 

Vad kostar en fotografering?

Jag tar en fotograferingsavgift på 995 kr och i den ingår kostnader för fotografering, förarbete, redigering, urval av de bästa bilderna och även som bokningsavgift som garanterar din tid. 

Bilder, bildpaket eller produkter betalas separat. Pris från 3000 kr för digitala filer och pris från 1200 kr för förstoring.

Är du nyfiken på fullständig prislista? Kontakta mig så sänder jag den till dig bums på din mail 

Lediga tider för fotografering

En första kontakt är inte bindande, utan just bara en första kontakt för att se om vi passar varandra.
MARS
2 bokningar
APRIL
2 bokningar
Bild på Leilas foto

Du kanske fortfarande funderar på om du vill boka en fotograf och och även har funderingar på vad det kommer kosta?

Tveka inte att kontakta mig här nedan så kommer ett mail med information .

Och kom ihåg. En första kontakt är inte bindande, utan just bara en första kontakt.