Fotograf i Sala

Lägg till din rubriktext här

Din investering

FÖRFRÅGAN: Skicka förfrågan så tidigt som möjligt, gärna 2 månader innan då jag har begränsat antal fotograferingar per månad. Men skulle du komma på tanken, kanske nån vecka innan så hör av dig ändå. Man ska alltid chansa 🙂 Så kanske det löser sig ändå. Jag svarar inom 48 timmar efter du skickat din förfrågan. Kom ihåg att en första kontakt inte är bindande, så tveka inte till att kontakta mig. 

BOKNING: När vi hittat en tid som passar bokar vi in den preliminärt. Vid bokning betalar du en bokningsavgift på 500 kr, för att garantera ditt datum,  som sedan dras av på slutfakturan. När den är betald så är du garanterad din bokning.  Direkt efter börjar jag planera din fotografering. När det är några dagar kvar hör jag av mig för att stämma av att alla mår bra och att du/ni känner er redo. Jag hör även av mig via sms samma morgon för att stämma av .  

Inom 14 dgr har du rätt att ångra din bokning och få full återbetalning, därefter är bokningen bindande. Du har alltid kostnadsfri ombokning vid sjukdom.

 FOTOPLATS:  Vi fotograferar på den plats vi kommit överens om. Kanske har du något smultron ställe du gärna vill bli fotograferad på eller så kommer jag med förslag. Jag är noga med plats då ljuset och bakgrund gör så mycket för slutresultatet, och kikar på platsen flera ggr och även kvällen före då naturen är i förändring hela tiden om vi kommit överens om en naturplats. 

FOTOGRAFERING: Jag kommer leda dig/er   igenom hela fotograferingen och är såklart lyhörd inför dina önskemål. Det kommer bli lite olika bilder.  och när vi lärt känna varandra lite så smyger jag närmare för lite detalj och närbilder. 

Jag vill att dina/era  bilder sen i urvalet ska vara lite varierande och då menar jag inte olika poser utan olika vinklar och  kompositionen. Det är nåt du/ni inte behöver tänka på utan jag leder er. 

Jag kommer ha med mig lite att sitta på och nåt att dricka så vi pausar när energin tryter lite. Fotograferingen kommer inte ta så lång tid men  när man har roligt så brukar tiden gå alldeles för fort 🙂

 

BILDVISNING: Efter fotograferingen åker jag hem med guld på minneskorten i form av många hundra rawfiler. En tjuvkik kommer ca 2 dgr efter. Jag gallrar ur, raderar bilder där någon blinkar, är suddiga tex  och behåller de allra bästa som jag sedan redigerar noga i varma toner. Via din mail får du/ni  efter ca 14 dgr en länk till ditt/erat  alldeles egna webbgalleri. Där du/ni  sedan gör ditt/ert  urval. Jag kommer skicka mail som förklarar hur det går till. Här väljer man  väljer  förstoring mm. Jag har lite olika paket som du kan kika på här nedanför. 

LEVERANS: När  urvalet är gjort  skickas slutfakturan ut och då är bokningsavgiften avdragen. Fakturan ska vara betald innan leveransen sker och betalningsvillkoren är på 30 dgr. Leveranstiden på en förstoring kan variera. Dina bilder levereras både som skärmupplösta (För Internet) och högupplösta (för utskrift och förstoring. Alla bilder levereras även i svartvitt format. 

Vad kostar det?

När du bokar en fotografering hos mig så betalar du en bokningsavgift på 500 kr som garanterar ditt datum. Det dras sedan ut på slutfakturan då du valt något av paketen. 

Vad ingår i bokningsavgiften?

MileMilersättning ingår med en radie av 2 mil från Sala därefter 35 kr/mile

Bildpaket

Jag har valt att göra lite olika paket och att det går att köpa till fler bilder eller produkter, för att det ska passa alla. Är det inget paket som passar dig så kommer vi överens om nåt annat. 

Lilla paketet:

-3500kr

Mellan Paketet:

-4500 kr

Stora Paketet:

-6000 kr

Extra tillval:

Jag kommer inom en snart framtid även erbjuda fina fotoalbum. 

Här nedan kan du läsa lite om de vanligaste frågorna. Har du en annan undran, kontakta mig vettja. Antingen via mail eller telefon. 

Du bokar via det formulär som finns längst ner på sidan eller kontaktar mig via telefon.

Vid oväder som regn mm så bokar vi om till ett annat datum. Det kostar inget extra.

Skulle du/ni var sjuka eller jag så bokar vi om till annat datum.  Och med tanke på Corona så bokar vi även om vid minsta symptom på det för allas säkerhet. Gäller även mig som fotograf.

Klädsel är valfritt efter smak och tycke, det är viktigt för mig att ni känner er bekväma. Bra att  tänka på  att stora mönster kan bli rörigt i bilden. Klä er gärna i liknande toner för att få en fin harmoni i bilden. Toner som kameran gillar är dova färger. Beige, rosa, blå, grön. Men trivs du i svart då kör på det. Bekväma är det viktigaste.  I dagsläget har jag endast ett fåtal klänningar att låna ut som passar till gravidfoto bl.a . Kika in i galleriet och se om någon kan passa dig. Länk finns i menyn. 

Lite smådugg kan göra underverk på en bild. Jag har alltid med mig flera paraplyer. Men skulle det regna mer än dugg så bokar vi om. 

De flesta, även jag tycker det är jobbigt att stå framför kameran men jag lovar, du kommer snabbt att känna dig bekvämare. Jag babblar, ber dig gör lite si och så. Så lämna poser till mig, det enda du behöver tänka på är att komma till platsen vi bestämt. 

Det är helt naturligt att vissa barn har myror i brallan 😍 och det är precis som det ska vara . Vi tar det i deras takt och jag lär känna dom  lite före fotograferingen.  Så tänk inte på det för det kan få motsatt effekt. Är mamma/pappa lugn så brukar de slappna av bättre. 

Ni betalar en bokningsavgift i samband med bokning på 25 % av totalbeloppet och det garanterar er tid.  Därefter betalar ni resterande belopp efter fotograferingen i samband med bildleverans. Betalningen sker mot faktura via Frilans finans som levereras till e-post. Betalningsvillkoren är vanligtvis 30 dagar.

Jag fotograferar i ett format som heter Raw. Och det gör jag för att jag vill behålla så mycket information som möjligt i bilden. Det betyder att jag måste “framkalla” bilderna i ett program.  När jag laddat in alla bilder i datorn så går jag igenom alla, brukar vara flera hundra. Och därefter redigerar jag de bästa bilderna i Photoshop i varma toner. 

Bilderna levereras via ditt personliga webbgalleri där du kan ladda hem bilderna till Usb minne,dator eller telefon mm.  De kommer både som högupplösta, för förstoring och utskrift. Och webbanpassade för Internet. Alla bilder levereras även i svartvitt format. Du kommer få all information via din mail och skulle du tycka det är lite krångligt så tar vi det via telefon såklart. 

När du bekräftat vilka bilder du vill ha (Information om hur det går till får du via mail) så skickas en faktura ut till din mail. Bokningsavgiften är då avdragen.  Fakturan ska betalas inom 30 dgr. När det är gjort får du ett mail om att du nu kan ladda hem bilderna. 

Har du valt förstoring mm så kan det dröja ett par veckor innan den kommer på posten. 

Du har rätt att ångra din bokning senast 14 dagar innan avtalad tid och få full återbetalning, därefter är bokningen bindande och inte återbetalningsbar.

Lediga tider för fotografering

En första kontakt är inte bindande, utan just bara en första kontakt för att se om vi passar varandra.
JANUARI
1 Bokning
FEBRUARI
2 bokningar
Mars
2 bokningar

just nu ingår dessutom:

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Bokar du en fotografering innan sista januari för året 2023 så ingår det en Fine Art print av valfri bild i storleken 20 * 30 cm.

 Fine Art Print är en framkallning på extra hållbart papper och beständigt bläck  för lång hållbarhet och  kvalité

Kom ihåg. . En första kontakt är inte bindande, utan just bara en kontakt för att se om vi passar varandra 🙂

Bild på Leilas foto