Porträttfotograf i Sala

Varmt välkommen 

Yah vad kul att du tittar in och kanske har du en fundering på att boka den där fotograferingen av dig, ditt barn eller familj? Då har du kommit rätt.

Fotograferingen kommer att vara en trevlig stund där ni kan glömma alla måsten för ett tag och bara njuta av stunden. Var, hur och när kommer vi överens och jag lovar, känner du dig nervös så oroa dig inte . Jag babblar och leder dig/er igenom fotograferingen. 

Ni får vara precis som ni är. Och det kommer inte bli några stela poser eller påklistrade leenden. 

 

 

Naturligt ljus

Det här med ljuset är så viktigt och oftast tänker man inte på ljuset ute. Det är nåt som bara är. Men för mig som fotograf betyder det så mycket för själva slutresultatet. Ett naturligt ljus ger ett mjukare ljus än om jag skulle använda blixt. Jag fotograferar idag endast utomhus. Många tror att solsken är det bästa men får jag välja så vill jag gärna ha molnigt hellre än en stark sol. De bästa bilderna får man vid nån timme innan solnedgång eller efter soluppgång. Då solen inte är så stark och ger skarpa skuggor. 

Golden hour 

Golden hour är den timme innan solen försvinner. Som varmast och mjukast är ljuset då och då bildas inte vassa skuggor eller starkt ljus som bländar. Så helst vill jag som fotograf fotografera när det är Golden hour. För det gör så mycket för bilden. Golden hour inträffar olika tider beroende på vilken årstid det är och det kan ställa till det för små barn och annat som kommer ivägen. Men det är mycket värt att fotografera under Gyllene timmen, bilderna blir magiska.
Men såklart fungerar det även att fotografera under fm/em 🙂 

Avslappnat

Många känner sig lite nervösa innan fotograferingen och det är helt ok och supervanligt.  De flesta är självkritiska och tycker att man inte blir bra på bild.  Jag hjälper dig att känna dig bekväm och är det så att jag ska fotografera barn också och du oroar dig för att de inte ska ha ro att sitta still så är det inga problem. Vi tar det i lugn takt och jag brukar komma bra överens med barn så det kommer inte vara några problem. Har de energi så låter vi dom rasa av sig och jag passar på att fotografera dom , både i farten och stillasittande.

 

Plats

Valet av plats kan vara många. Kanske har du en favoritplats, trädgården, skogen, vid vattnet, stadsfoto  eller kanske vill du att jag ska föreslå en plats.  Detta kommer vi prata om då du gör din bokning och då jag vet vad du vill ha för slags fotografering. Så länge jag inte behöver simma ut till en ö, klättra upp på en alp eller bestiga månen så kommer vi nog hitta en plats utifrån dina önskemål. 

 

 

Några ord till dig

Jag älskar ju att fotografera och allt vad det innebär. Men ofta tänker jag att det är ganska tråkigt att jag knappt har några fotografier på mig själv eller jag tillsammans med min familj. Idag äger jag några foton tagna på mina barn i studio och de är väldans tråkiga tycker jag idag.  Och Ångrar så att jag inte lät de fotograferas mer och tillsammans med sin familj. Jag hatar verkligen att vara med på bild så förstår alla som känner som jag. Men tiden går så fort och dagarna avlöser varandra.

Så låt oss skapa minnen tillsammans.
Vi kommer att ha det trevligt och du har minnen att se fram emot i många år sen då du tittar på bilderna och minns stunden. 

För att boka så fyller du i formuläret här nedan .

Lite om mig

Jag är en glad och avslappnad person. Lugn har jag hört ofta att jag är men där vet jag inte om mina barn håller med😀 Ofta mer introvert än extrovert vilket många inte tror men de som känner mig bra håller nog med. Allt beror på var jag befinner mig just där och då. 

Jag har alltid älskat att fotografera men började ca 2018 att utveckla mig mer, intressera och lära mig mer om allt inom fotograferingen, från att planera till att slutredigera foton för leverans.

Till vardags arbetar jag som undersköterska och det trivs jag jättebra med. Älskar att omvårda människor. Jag är både mamma, mormor, bonusmamma, bonusfarmor, fru, vän, syster och min fritid handlar om fotografering och min familj.

Lite onödig fakta om mig

leilaalmqvist_sept20202

Avlappnat och naturligt ljus

Mitt koncept är att fotografera i det naturliga ljuset ute som enligt mig är det absolut mjukaste och vackraste ljuset. Ljuset varierar under dygnets alla timmar. 

Fotograferingen ska vara en trevlig stund som man sen bär med sig i sitt minne.   Jag strävar efter att den som står framför kameran ska känna sig bekväm och kommer att göra allt för att det ska vara så.

Jag strävar också efter att du som kund ska känna dig nöjd efter och att du är nöjd med dina bilder . 

Sen är jag ganska babblig så det blir inga pinsamma tystnader utan kommer vara avslappnat. Jag lovar 😁

familjefotograf sala
Barnfotograf_sala
Leila Almqvist -  Leilas foto - Barnfotograf Sverige

Bokningsförfrågan.

Skicka in er förfrågan så tidigt som möjligt för större chans att få en tid. Jag tar emot max 2 fotograferingar per månad då jag lägger ner mycket tid både före och efter en fotografering. 

Vänligen fyll i formuläret längst ner på sidan så kommer jag kontakta dig inom 2 dgr om tillgängliga tider.

Idag fotograferar jag endast utomhus.

leilaalmqvist_april2021_vastmanland_barnfotografering_theojason067

Bokning

Yah! Vad roligt. Nu har vi bokat tiden för fotograferingen och vid bokning betalar du 25 % i bokningsavgift som garanterar din bokning och  sen dras av på slutfakturan som sker i samband med leverans av dina bilder.

 I samband med er bokning kommer jag skicka avtalet till dig på mail som du kan läsa igenom i lugn och ro. När vi möts så har jag med mig ett varsit som vi skriver på.

Inom 14 dgr har du rätt att ångra din bokning och få full återbetalning, därefter är bokningen bindande. 

Du har alltid kostnadsfri ombokning vid sjukdom. 

 

 

leilaalmqvist_okt_2019_angelica

Fotograferingen

Vi fotograferar utomhus vid något ställe du valt. Jag kan även komma med förslag.

Tiden som går åt beror på vilken slags fotografering jag ska göra men nånstans mellan 1-2 timmar. 

Jag kommer se till att det blir en bekväm stund och jag är ganska babblig och då brukar det kännas lättare att slappna av.

Skulle vädrets makter vara emot oss eller något annat som gör att vi inte fotografera den dagen så bokar vi om. 

Och såklart håller vi avstånd för allas säkerhet pga Corona

familjefotograf-sala

Efter och leverans

Efter fotograferingen sorterar jag bort de foton där du blinkar mm. Det tar ca 1-2 v  innan det är klart då jag lägger mycket tid och kärlek  på redigering och vill att de ska bli så bra som möjligt. Jag kommer att välja de  bästa och ladda upp i ett privat galleri genom en länk ni får av mig.

 Där gör ni erat urval genom att markera det lilla hjärtat under varje bild. När ni gjort ert val kommer ni  snabbt få en ny länk som ni använder för att ladda ner bilderna. Både högupplösta för förstoring och webbupplösta anpassade för webben.  Det kommer att finnas två mappar så ni lätt kan se vilka foton som är för de olika ändamålen. Skulle ni valt en förstoring 30×40 så väljer ni även den i erat webbgalleri. I samband med leverans av bilder så skickar jag slutfakturan där bokningsavgiften så klart är avdragen.  Utskriften kommer till er på posten och det kan ta ett par veckor. Önskar ni svartvita foton så hojta till så fixar jag det. 

FRÅGOR & SVAR

VANLIGA FRÅGOR

Du bokar via det formulär som finns längst ner på sidan eller kontaktar mig via kontaktformuläret.

Vid oväder som regn mm så bokar vi om till ett annat datum.

Skulle du/ni var sjuka eller jag så bokar vi om till annat datum.  Och med tanke på Corona så bokar vi även om vid minsta symptom på det för allas säkerhet. Gäller även mig som fotograf.

Jag vet hur det känns för jag känner lika framför kameran.   Därför har jag det i åtanke och gör allt för att det ska bli en avslappnad stund. Jag babblar mycket och det brukar hjälpa. Under en fotografering så stressas det inte utan vi tar allt i din takt. Jag kommer ge lite instruktioner om du känner dig osäker på hur du/ni ska stå mm. 

Ja, det är för er skull och för mig som fotograf. Jag kommer skicka avtalet via mail så du/ni hinner läsa igenom det och komma med frågor. När vi ses så har jag med mig 2 stycken som vi skriver på. 

Det är helt naturligt att vissa barn har myror i brallan 😍 och det är precis som det ska vara . Vi tar det i deras takt och jag lär känna dom  lite före fotograferingen.  Så tänk inte på det för det kan få motsatt effekt. Är mamma/pappa lugn så brukar de slappna av bättre. 

Klädsel är valfritt efter smak och tycke, det är viktigt för mig att ni känner er bekväma. Bra att  tänka på  att stora mönster kan bli rörigt i bilden och tar fokus från er. . Klä er gärna i liknande toner för att få en fin harmoni i bilden. Toner som kameran gillar är dova färger. Beige, rosa, blå, grön. Men trivs du i svart då kör på det. Bekväma är det viktigaste. 

Ni betalar en bokningsavgift i samband med bokning på 25 % av totalbeloppet och det garanterar er tid.. Därefter betalar ni resterande belopp efter fotograferingen i samband med bildleverans. Betalningen sker mot faktura via Frilans finans som levereras till e-post. Betalningsvillkoren är vanligtvis 30 dagar.

Jag fotograferar i ett format som heter RAW för att behålla all fil information och RAW filer måste man ha speciellt program för att kunna se. Det betyder att jag måste framkalla bilderna i datorn (som negativen förr) göra lite små justeringar. Så bilderna leveras ca 1 till 2 veckor. 

Nej, jag fotograferar just nu bara utomhus  men har som mål att en vacker dag även kunna erbjuda studiofoto under de kallaste och mörkaste dagarna. 

Din investering:

Fotopaket 1:

Pris 2000 kr

Tillval efter fotograferingen:

 Önskar ni köpa fler bilder:

  • Enstaka bilder200 kr/styck
  • Bildpaket 5 extra bilder 900 kr (180kr styck)
  • Bildpaket 10 extra bilder 1600 (160 kr styck)
  • Alla bilder ca 30-40 st 4000 kr 

 Förstoring:

  • Valfri print på Fine art papper (Tjockt  och exklusivt papper. Med en museum kvalité på en slät yta och lätt gräng. Djup svärta, enastående bildskärpa och stor färgrymd. Lämplig för utskrifter med bevarande av detaljer, färgfotografi och s/v porträtt. 100% bomull och utan optiskt vitmedel)
    30 * 40 cm 1000 kr 
familjefotograf-sala

BOKA DIN FOTOGRAFERING HÄR:

TILLGÄNGLIGA TIDER MAJ/JUNI
1 tider kvar 50%
TILLGÄNGLIGA TIDER JULI/AUG
4 tider kvar 77%