Porträtt fotograf Sala häst

Djurporträtt fotograf i Sala
Välkomna hit

vILL DU HA ETT MINNE?

Yah vad kul att du är här hos mig och lite sugen på att boka en fotografering på din vän eller kanske tillsammans med din vän. Att ta bra bilder på sin två/fyrbenta vän kan vara riktigt svårt. Jag hade en hund en gång som hette Alva. Hon var en riktig ögontjänare men så fort kameran åkte fram vägrade hon titta på mig men jag lärde mig vissa knep 😁Så är din vän lite svårflörtad så är det inga problem utan vi fotograferar på djurets villkor. I slutänden brukar det bli foton tagna även om det ibland kan ta lite tid😍Tiden går så fort och dagarna avlöser varandra. Och jag vet hur mycket en fyrfota vän kan betyda och hur mycket man älskar dom.  Jag har massor av bilder på mina fyrfotade vänner men inget på mig själv  tillsammans med dom. Det saknar jag idag. Boka nu så skapar vi minnen tillsammans. För att boka så fyller du i formuläret här nedan eller kontaktar mig på telefon.

leilaalmqvist_sept_2018_rita_furudal

Naturligt ljus

Jag fotograferar  i det naturliga ljuset som kan vara magiskt.  Bästa ljuset får man vid den Gyllene timmen men ofta kan det vara svårt att boka in den tiden då den infaller en timme innan soluppgång och en timme innan nedgång. 

Men såklart anpassar vi efter den tid på dagen som passar dig bäst. 

Avslappnad stund

Vi börjar med att lära känna varandra så att din  vän får vänja sig lite vid mig. Ibland kan det vara bra att vi tar en promenad ihop och att din vän fått rasa av sig lite energi. 

Det får ta den tid det tar, jag kommer inte ha bråttom  utan  det blir en avslappnad och trevlig fotografering.

djurfotograf-vastmanland

Plats

Platsen för fotograferingen får du välja. Kanske har du en speciell plats eller om du vill att jag ska föreslå en plats så gör jag gärna det efter jag har hört dina önskemål. 

Naturen, skogen, staden, i parken osv. Finns så många vackra platser. Bäst är en plats som din vän känner igen och en plats ni brukar vara tillsammans på. 

OM MIG

Jag är en glad och avslappnad person. Ofta mer introvert än extrovert. Har ofta hört att jag är lugn och det förvånar mig då jag ser mig själv som en ganska rastlös själ😀

Jag har alltid älskat att fotografera men började ca 2018 att utveckla mig mer, intressera och lära mig mer om allt inom fotograferingen, från att planera till att slutredigera foton för leverans.

Till vardags arbetar jag som undersköterska och det trivs jag jättebra med. Älskar att omvårda människor. Jag är både mamma, bonusmamma, fru, vän, syster och min fritid handlar om fotografering och min familj.

LITE ONÖDIG FAKTA

leilaalmqvist_maj2020_hundportratt_016
Porträttfotograf i Sala; Fotograf i Sala; Barnfotograf i Sala; Barmfotograf i Västmanland

SÅ GÅR DET TILL:

Före 

Vi fotograferar utomhus vid något ställe du valt. Jag kan även komma med förslag. Det bästa är om din vän känner sig trygg på platsen och en plats ni brukar umgås ihop vid. 

Tiden som går åt beror på vilken slags fotografering jag ska göra men nånstans mellan 1-2 timmar. 

Jag kommer se till att det blir en bekväm stund och att både du och din vän känner sig bekväma och kan slappna av. 

Innan fotograferingen betalar du 25% av priset för att garantera din tid. Vid bildleverans betalar du resten. 

I samband med din  bokning kommer jag skicka avtalet och bokningsfaktura till dig på mail som du kan läsa igenom i lugn och ro. När vi möts så har jag med mig ett som vi skriver på. 

Häst och ryttare

Under fotograferingen

Jag möter upp er vid den plats vi har kommit överens om. Bra om din fyrbenta vän känner sig lite hemma på platsen. Innan vi startar lägger jag lite tid på att lära känna dig men framförallt din fyrbenta vän. 

Under fotograferingen håller vi avstånd såklart och känner sig någon sjuk så bokar vi om och det gäller även vid  dåligt väder (regn och rusk). Gäller både mig som fotograf och dig. Jag har med mig ett kontrakt som du  får skriva på. Det är både för er skulle och för min skull som fotograf. 

Efter fotograferingen

Efter laddar jag in fotona i min dator framkallning/redigering. Jag kommer rensa bort de dåliga som tex att någon blundar mm. Det kan ta ett par veckor innan det är klart då jag lägger mycket tid på redigering och vill att de ska bli så bra som möjligt.

När bilderna är klara laddar jag upp dom på Pixieset där ni kan välja ut de foton ni vill ha genom att markera hjärtat som finns under varje bild. I Pixieset väljer ni även vilken bild ni vill ha som förstoring. 

 Efter det kommer ni få en länk för att ladda ner era foton. Fotona kommer både i högupplöst format för förstoring och i lågupplöst format för webben (sociala medier mm) . Jag kommer även att fråga er om jag har tillåtelse att använda någon av era bilder för att marknadsföra mig och det är något ni självklart bestämmer över. Önskar ni svartvitt så hojta till. 

I samband med slutleverans skickas fakturan, då med bokningsavgiftern avdragen. Har ni beställt en utskrift så kommer den på posten efter ett par veckor. 

leilaalmqvist_2019_evekira3

FRÅGOR & SVAR

VANLIGA FRÅGOR

Du bokar  du via det forumulär som finns längre ner på sidan.

Vid oväder som regn mm så bokar vi om till ett annat datum.

Skulle du/ni var sjuka eller jag så bokar vi om till annat datum.  Och med tanke på Corona så bokar vi även om vid minsta symptom på det för allas säkerhet. Gäller även mig som fotograf.

Ja, det är för er skull och för mig som fotograf. Jag kommer skicka avtalet via mail så du/ni hinner läsa igenom det och komma med frågor. När vi ses så har jag med mig 2 stycken som vi skriver på. 

Vi tar den tid det behövs. Jag börjar med att lära känna din vän lite försiktigt. Allt sker i din väns takt. 

Ni betalar en bokningsavgift i samband med bokning på 25 procent av totalbeloppet och det garanterar er tid.  Bokningsavgiften betalas inte tillbaka vid avbokning 14 dgr innan fotograferingen.  Därefter betalar ni resterande belopp efter fotograferingen i samband med bildleverans. Betalningen sker mot faktura via Frilans finans som levereras till e-post. Betalningsvillkoren är vanligtvis 30 dagar.

Jag fotograferar i ett format som heter RAW för att behålla all fil information och RAW filer måste man ha speciellt program för att kunna se. Det betyder att jag måste framkalla bilderna i datorn (som negativen förr) göra lite små justeringar. Så bilderna leveras ca 1 till 2 veckor. 

Din investering:

Detta ingår:

Pris 2000 kr

Tillval efter fotograferingen:

 Önskar ni köpa fler bilder:

  • Enstaka bilder 200 kr/styck
  • Bildpaket 5 extra bilder 900 kr (180/st)
  • Bildpaket 10 extra bilder 1600 kr (160 kr/styck)
  • Alla bilder, ca 30-40 st 4000 kr

Tillval: 

  • Valfri print på Fine Art papper (Tjockt  och exklusivast papper. 100% bomull och utan optiskt vitmedel)  30 x 40 cm 1000 kr

BOKA DIN FOTOGRAFERING HÄR:

TILLGÄNGLIGA TIDER JULI/AUG
2 tider kvar 50%
TILLGÄNGLIGA TIDER SEPT/OKT
4 tider kvar 90%