Villkor:

Användningsrätt

Kund: 

 1. I din fotografering ingår användning för privat bruk, detta innebär att du fritt får använda dina bilder för framkallning, produkter och på Internet. 
  Vid publicering får du gärna skriva FOTO: Leilas foto eller @leilasfoto  . 
 2. Bilderna får inte redigeras, beskäras  eller användning av filter. Önskar du även svartvita bilder så hojta till så ordnar jag det gratis. 
 3. Om du behöver beskära bilderna för Instagrams format så är det helt ok.
 4. Jag rekommenderar att använda labbet Qpix för egna framkallningar då många labb förstör bilderna. Var noga med att klicka i “rör ej” då redigeringen annars kan ändras. 
 5. Jag hjälper dig gärna med förstoringar från mitt labb som jag använder. 

Varken kund eller fotograf får sälja bilderna vidare utan den andres godkännande

Fotograf:
Jag som fotograf äger rätten att använda bilderna enligt punkterna nedan.

 1. För egen marknadsföring. Både digitalt och i tryck
 2. Publicera på hemsida och sociala medier såsom FB och Instagram
 3. Tävlingar i fotografering (Här hör jag av mig till dig för att säkerställa att det är ok. 

Ångerrätt och Avboking:

Ångerrätt/Avboka: 

 1. Du har rätt att ångra din bokning senast 14 dagar innan avtalad tid och få full återbetalning, därefter är bokningen bindande och inte återbetalningsbar.
 2. Ångerrätten gäller inte vid nedladdning av bilder eller produkter
 3. Om jag skulle bli tvungen att avboka mig som fotograf (ex. vid allvarlig sjukdom eller olycka) kommer jag att göra mitt yttersta för att hitta en ersättare åt er.

Ombokning: 

Ombokning är kostnadsfri då det är så mycket som kan hända i livet. Oförutsedda händelser och sjukdom. 

GDPR:

När ni bokar en fotografering hos mig, Leila Alqmvist /Leilas foto , godkänner ni att era personuppgifter lagras i minst 7 år.
Personuppgifterna omfattar bland annat namn, adress, e-post och telefonnummer då detta krävs för kommunikation, fakturering och bildleverans.
 
Bilderna som mitt företag skapar går under kategorin konstnärligt skapande och omfattas inte av GDPR.
Bilderna och personuppgifterna sparas på dator och externa hårddiskar. De levererade bilderna sparas i minst två år så under den tiden finns det möjlighet att få dina bilder levererade på nytt om något skulle ha hänt med era bilder

Fakturering:

När vi kommit överens om ett datum så skickar jag en faktura på din mail på bokningsavgiften som garanterar din bokning. Bokningsavgiften är på 500 kr och det garanterar dig ditt datum. Den summan dras sedan av på slutfakturan. 

Efter du gjort ditt urval så skickas en faktura ut på det paket du valt  på din mail, med bokningsavgiften avdragen. När fakturan är betald öppnar jag upp galleriet för nedladding. 

Du har alltid 30 dagar från att fakturan skickas till förfallodagen. Fakturan skickas via Frilans Finans

Redigering och Bildurval:

 1. Inom 2 veckor efter fotograferingen kommer du få en länk på din mail till ditt privata galleri där du i lugn och ro kan titta igenom bilderna. Länken går att dela med fler personer. Hur du går till väga kommer du få information om. 
 2. Jag fotar i ett format som heter RAW och det är för att jag vill bevara all information i filerna. Iom detta så ser bilderna ganska tråkiga ut direkt i kameran.  Jag redigerar sen bilderna i programmet PS och gör då om filerna till Jpeg format. 
 3. Jag jobbar med toner, färger, kontrast och exponering bl.a. Jag klonar även bort sånt som inte är jämt, såsom finnar och skrapsår. Jag redigerar bilderna i varma toner. 
 4. Alla fotografer har olika bildstilar och tekniker och då ni bokar mig godkänner ni min bildstil. Mycket beror på val av plats, tidpunkt, ljus och hur det ser ut där vi fotograferar så det är omöjligt att återskapa en tidigare fotografering. 

Börja med första steget, ta kontakt:

Ser så fram emot att höra av dig/er och era tankar om en fotografering hos mig!

Är jag den rätta för dig/er?
Jag rekommenderar dig att ta en första kontakt för att ta reda på om vi passar ihop. Det är så otroligt viktigt för slutresultatet. 

Det är  inte bindande att fylla i formuläret, Jag återkopplar inom 48 timmar.