Villkor:

Användningsrätt

Kund: 

 1. I din fotografering ingår användning för privat bruk, detta innebär att du fritt får använda dina bilder för framkallning, produkter och på Internet. 
  Vid publicering får du gärna skriva FOTO: Leilas foto . 
 2. Bilderna får inte redigeras, beskäras  eller användning av filter. Önskar du även svartvita bilder så hojta till så ordnar jag det gratis. 
 3. Om du behöver beskära bilderna för Instagrams format så är det helt ok.
 4. Jag rekommenderar att använda labbet Qpix för egna framkallningar då många labb förstör bilderna. Var noga med att klicka i “rör ej” då redigeringen annars kan ändras.Jag hjälper dig gärna med förstoringar från mitt labb.

Varken kund eller fotograf får sälja bilderna vidare utan den andres godkännande

Fotograf:
Jag som fotograf äger rätten att använda bilderna enligt punkterna nedan.

 1. För egen marknadsföring. Både digitalt och i tryck
 2. Publicera på hemsida och sociala medier såsom FB och Instagram
 3. Tävlingar i fotografering

Ångerrätt och Avboking:

Ångerrätt:

Du har rätt att ångra din bokning inom 14 dagar enligt ångerrätten och få full återbetalning på bokningsavgiften sen är bokningen bindande och inte återbetalningsbar.
Ångerrätten gäller inte vid nedladdning av bilder eller produkter

Avbokning:

Avbokning är kostnadsfri då det är så mycket som kan hända i livet. Oförutsedda händelser och sjukdom. 

Hela bokningsavgiften återbetalas inom 7 dagar från bokninsdatumet. 

Det går alltid att boka om till annat tillfälle om du önskar det.

Om jag skulle bli tvungen att avboka mig som fotograf (ex. vid allvarlig sjukdom eller olycka) kommer jag att göra mitt yttersta för att hitta en ersättare åt er.

 

GDPR:

När ni bokar en fotografering hos mig, Leila Alqmvist /Leilas foto , godkänner ni att era personuppgifter lagras i minst 7 år.
Personuppgifterna omfattar bland annat namn, adress, e-post och telefonnummer då detta krävs för kommunikation, fakturering och bildleverans.
 
Bilderna som mitt företag skapar går under kategorin konstnärligt skapande och omfattas inte av GDPR.
Bilderna och personuppgifterna sparas på dator och externa hårddiskar. De levererade bilderna sparas i minst två år så under den tiden finns det möjlighet att få dina bilder levererade på nytt om något skulle ha hänt med era bilder

Fakturering:

När vi kommit överens om ett datum så skickar jag en faktura på din mail på bokningsavgiften som garanterar din bokning. Bokningsavgiften är på 50% av fotograferingskonstnaden  och dras såklart av på slutfakturan.

I och med att bilderna levereras så skickas slutfakturan på din mail. Har du beställt förstoring eller USB minne så kan det ta några veckor innan de kommer på posten. 

Du har alltid 30 dagar från att fakturan skickas till förfallodagen. Fakturan skickas via Frilans Finans. 

Redigering och Bildurval:

Redigering:
 1. Inom 2 veckor efter fotograferingen kommer du få en länk på din mail till ditt privata galleri där du i lugn och ro kan titta igenom bilderna. Länken går att dela med fler personer.
 2. Bilderna kommer vara redigerade och klara  vid bildvisning.
 3. Jag fotar i ett format som heter RAW och det är för att jag vill bevara all information i filerna. Iom detta så ser bilderna ganska tråkiga ut direkt i kameran.  Jag redigerar sen bilderna i programmet PS och gör då om filerna till Jpeg format. 
 4. Alla fotografer har olika bildstilar och tekniker och då ni bokar mig godkänner ni min bildstil. Mycket beror på val av plats, tidpunkt, ljus och hur det ser ut där vi fotograferar så det är omöjligt att återskapa en tidigare fotografering. 

Börja med första steget, ta kontakt:

Ser så fram emot att höra av dig/er och era tankar om en fotografering hos mig!

Är jag den rätta för dig/er?
Jag rekommenderar dig att ta en första kontakt för att ta reda på om vi passar ihop. Det är så otroligt viktigt för slutresultatet. 

Det är  inte bindande att fylla i formuläret, Jag återkopplar inom 48 timmar.