Och så lite av det tråkiga!

Formalia och formalia som man tyvärr måste läsa även om det är supertråkigt. 
Men det är för både min och för din/er skull, så läs igenom och maila mig vid frågor eller funderingar om nåt inte känns bra eller ni vill ändra nåt. 

Användningsrätten

Kund:

 • I din fotografering ingår användning för privat bruk, detta innebär att du fritt får använda dina bilder för framkallning, produkter och på Internet. 
  Vid publicering på Sociala medier  får du gärna skriva  FOTO: Leilas foto eller @leilasfoto 
 • Bilderna får inte redigeras, beskäras  eller användning av filter. Instagrams beskärningsverktyg är helt ok. 
 • Jag rekommenderar att använda labbet Qpix för egna framkallningar då många labb förstör bilderna. Var noga med att klicka i “rör ej” då redigeringen annars kan ändras. 
 • Jag hjälper dig gärna med förstoringar från mitt labb som jag använder. 

Jag som fotograf har rätt att använda bilderna enligt punkterna nedan:

 • För egen marknadsföring. Både digitalt och i tryck.
 • Publicera på hemsida och sociala medier såsom FB och Instagram
 • Tävlingar i fotografering (Här hör jag av mig till dig för att säkerställa att det är ok.

Ångerrätt och Avbokning:

 • Du har rätt att ångra din bokning senast 14 dagar innan avtalad tid och få full återbetalning av bokningsavgiften, därefter är bokningen bindande och inte återbetalningsbar.
 • Ångerrätten gäller inte vid nedladdning av bilder eller produkter.
 • Om jag skulle vara tvungen att av boka mig som fotograf (ex. sjukdom) så kommer jag göra mitt yttersta för att hitta en ersättare åt er. Jag har många superkollegor som arbetar som fotograf

Ombokning:

 • Ombokning är kostnadsfri då det är så mycket som kan hända i livet. Oförutsedda händelser och sjukdom.  Vi ser ut ett nytt datum som passar. 

Nu är du halvvägs, snart klart 🙂

GDPR:

När ni bokar en fotografering hos mig, Leila Alqmvist /Leilas foto , godkänner ni att era personuppgifter lagras i minst 7 år enligt bokföringslagen. Därefter raderas uppgifterna och uppgifterna delas inte med tredje part. 
Personuppgifterna omfattar bland annat namn, adress, e-post och telefonnummer då detta krävs för kommunikation, fakturering och bildleverans.
 
Bilderna som mitt företag skapar går under kategorin konstnärligt skapande och omfattas inte av GDPR.
Bilderna och personuppgifterna sparas på dator och externa hårddiskar. De levererade bilderna sparas i minst två år så under den tiden finns det möjlighet att få dina bilder levererade på nytt om något skulle ha hänt med era bilder

Redigering och Bildurval:

 1. Inom 2 veckor efter fotograferingen kommer du få en länk på din mail till ditt personliga online galleri där du i lugn och ro kan kika igenom bilderna. Länken går att dela med fler personer. Hur det går till väga att välja vilka bilder du vill ha kommer du få information om via din mail. 
 2. Jag fotograferar i ett format som heter RAW och det är för att jag vill bevara all information i bildfilerna. I och med detta ser bilderna ganska tråkiga ut direkt i kameran. Jag redigerar sen bilderna i programmet Photoshop. 
 3. Jag jobbar med toner, kontrast, färg och exponering bl.a. Jag klonar även bort sånt såsom finnar, skrapsår. Sådant som inte finns i vanliga fall. Jag redigerar i varma toner. 
 4. Alla fotografer har olika bildstilar och tekniker och då ni bokar mig så antar jag att ni sett min bildstil och därmed godkänner den. 
  Mycket beror på ljus, plats och tidpunkt och hur det ser ut där vi fotograferar, så det är näst intill omöjligt att återskapa en fotografering. 

Om du orkat läst allt så bra jobbat!!! 🙂

Vid frågor och funderingar eller om du känner dig redo att boka så kontakta mig via formuläret. Inom 48 h kommer svaret i din mailbox. Ibland hamnar jag i skräpposten så slå ett öga där ifall jag inte dykt upp.

leilas foto